DELIGHTFUL PASTA


Postade den här bilden på Instagram story i fredags och fick väldigt många förfrågningar om receptet så det tänkte jag att ni ska få ta del av här:

4 port.

  • 400 g oxfilé
  • 1 gul lök
  • 200 g färsk svamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk soja
  • 3 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 msk tryffel creme
  • salt och peppar
  • parmigiano reggiano
  • valfri pasta

Gör såhär:

Skär oxfilén i mindre bitar. Bryn den i en het panna med olivolja så dem får en stekyta.

Strimla rödlöken och skär ned svampen i mindre bitar. Stek detta i samma stekpanna fast på medelvärme så inget bränns vid. Pressa eller finhacka vitlöken och låt den steka med. Lägg sedan i de brynta köttet. Slå på köttbuljong, rött vin, soja och matlagningsgrädde. Låt allt koka ihop under cirka 10 minuter tills du fått en tjock, krämig pastasås. Tillsätt tryffel cremen och rör om.

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Hacka persiljan och rör ner cirka hälften tillsammans med den kokta pastan i såsen. Rör om ordentligt. Smaka av med salt, peppar och cayenne peppar. Lägg upp pastan på ett stort fat. Riv parmigiano reggiano och strö den tillsammans med resterande av persiljan över pastan.

En väldigt enkel rätt som passar perfekt när du vill lyxa till det lite och unna dig!

Love, L

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top